Siirry sisältöön

Kesäharjoittelijoita, Ohjelmistokehitys

Suomi, Uusimaa, Espoo

Työpaikan kuvaus

Haluatko kesätyön, jossa pääset haastamaan itsesi sekä kokemaan ja oppimaan uutta?


Harjoittelijana saat mahdollisuuden työskennellä ainutlaatuisten tehtävien parissa ja kehittää omaa osaamistasi tulevaa työuraasi ajatellen. Työtoverisi ovat mukavia, työstään innostuneita ja mieleltään uteliaita, alansa vankkoja asiantuntijoita, jotka mielellään jakavat osaamistaan kanssasi.


Haemme erityisesti opiskelijoita, joilla on jo jonkin verran kokemusta ja jotka kykenevät siirtämään opinnoissaan oppimansa asiat käytäntöön ja ovat motivoituneita ja innostuneita tiimipelaajia.


Seuraavat paikat ovat avoinna Espoon Keilaniemessä ohjelmistokehitykseen liittyvissä tiimeissä ja tehtävissä. Katso tarkemmat kuvaukset alta.


Ohjelmistokehittäjäharjoittelija / DevOps harjoittelija


Etsimme harjoittelijaa tiimiin, joka ylläpitää ja kehittää tutkimusdatan palveluita tutkijoille Suomessa ja Euroopassa. Palvelut ovat osa EUDAT-yhteistyötä, www.eudat.eu.


Tässä tehtävässä pääset tutustumaan ammattimaiseen ohjelmistotuotantoon käytännössä. Tehtävä sopii sinulle, jos sinulla on opintojen tai esimeriksi harrastuksen kautta osaamista palvelinylläpidosta ja/tai ohjelmoinnista, ja olet valmis oppimaan uutta ja toimimaan osana tiimiä.


Avainsanat: Python, Docker, Linux, Scrum, Ansible, Git ja JavaScript.


Ohjelmistokehittäjäharjoittelija Fairdata-palvelujen kehitystiimiin.


CSC toimittaa tutkimuksen palveluja sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Tehtävässä toimit tieteellisissä tutkimuksissa tuotettujen tietoaineistojen löydettävyyteen, saavutettavuuteen, yhteentoimivuuteen ja uudelleenkäyttöön liittyvien haasteiden parissa.


Osallistut Fairdata-palvelun Front-end kehitystehtäviin osana ohjelmistokehitystiimiä palvelun tuoteomistajan johdolla. Toivomme, että sinulla on osaamista joistain seuraavista teknologioista:

 • React
 • Javascript
 • HTML5
 • CSS
 • JSON
 • GitHub/GitLab


Lisäksi arvostamme, jos tunnistat ainakin joitain ao. termeistä: Docker, MobX, Jest, Enzyme, React Testing, Library, RabbitMQ, ElasticSearch, Django, Python, Flask, Pytest, REST API, Relaatiotietokannat, PostgreSQL, UI/UX suunnittelu, Tietomallit / Tietomalliskeemat.


Avainsanat: React, Javascript, HTML5, CSS, JSON, GitHub, GitLabOhjelmistokehittäjäharjoittelijoita Kulttuuriperintö-PAS-palveluun


Harjoittelijat osallistuvat Kulttuuriperintö-PAS-palvelun, FAIRDATA-PAS-palvelun tai SAPA-palvelun ohjelmistokehityksen ketterään tiimiin. Päivittäinen työskentely on ohjelmistojen kehittämistä Scrum rutiinien mukaisesti. Harjoittelijat pääsevät osallistumaan koodaamisen lisäksi suunnitteluun, testaukseen ja ohjelmiston tuotantoon vientiin.


Toivomme, että sinulla on jonkin verran osaamista seuraavista osa-alueista:

 • Ohjelmointitaidot: mielellään Python-osaaminen, ohjelmoinnin kursseja suoritettuna
 • Linux-osaaminen: kokemusta sovelluskehityksestä Linux-ympäristössä (mielellään admin/root-rooli tuttuja)
 • XML-osaaminen on eduksi: hallitset esim. XML:n käsittelyn perusteet
 • Ohjelmistotuotannon välineet tuttuja: versionhallinnat ja tikettijärjestelmät, Scrum-metodologia.
 • Kielitaito: suomi, englanti


Avainsanat: Python, Linux, XML, versionhallinta, ScrumHarjoittelija Research.fi kehitykseen 


Harjoittelijan tehtäviin kuuluu Research.fi -palvelun kehityksessä tukeminen, erityisesti data integraatioihin ja data portaalin kehitykseen liittyen. Tiimin muut kehittäjät ovat harjoittelijan tukena ja apuna harjoittelun aikana.


Tehtäviä sisältävät mm:

 • Palvelunkehityksessä tukeminen
 • Aktiivinen osallistuminen dataintegraatioratkaisujen ja portaalikehityksen suunnitteluun ja toteutukseen
 • Koodin dokumentoinnissa avustaminen ja osallistuminen päivittäisiin ja viikoittaisiin Scrum-tapaamisiin

Olet sopiva kandidaatti, mikäli olet innostunut backend/ full-stack koodaamisesta ja olet kunnianhimoinen oppimaan lisää dataintegraatioteknologioista ja siitä, miten tieto kulkee datakeskusratkaisuissa. Arvostamme kokemusta yhdestä tai useammasta seuraavista: SQL, ElasticSearch, ASP.net, REST API, Angular.


Avainsanat: full stack development, dataintegraatio, SQL, ElasticSearch, ASP.net, REST API, AngularHarjoittelija komponenttikirjaston kehitykseen


Etsimme kesäharjoittelijaa, joka on kiinnostunut komponenttikirjastojen kehittämisestä, modernista käyttöliittymäsuunnittelusta ja saavutettavuudesta. Yleiset taidot ja kiinnostus WAI-ARIA-standardeihin ja semanttiseen HTML:ään ovat oleellisia, mutta tämä tehtävä on sopiva erityisesti henkilölle, joka haluaa oppia ja kasvattaa tietämystään tällä alalla.


Toivomme, että sinulla olisi kiinnostusta ja ehkä jonkin verran kokemusta seuraavista: Stencil.js, Typescript, UX-suunnittelu ja käytettävyys.


Avainsanat: design systems, käyttöliittymäsuunnittelu, front-end, WAI-ARIA standardit, semanttinen HTML

Työpaikan vaatimukset

Kesäharjoittelijamme työskentelevät yleensä toukokuusta elokuuhun, mutta myös muut ajankohdat ovat mahdollisia. Harjoittelun kesto on yleensä 3-4 kuukautta. Lähetä hakemuksesi viimeistään 13.02.2023.


Saatamme haastatella hakijoita jo hakuaikana ja valinnat teemme heti sopivan henkilön löydyttyä.


Huomioithan, että tehtävästä riippuen valittaville henkilöille voidaan teettää perusmuotoinen turvallisuusselvitys, jonka hyväksytty läpäiseminen on edellytyksenä työsuhteen solmimiselle.


Otamme yhteyttä kaikkiin hakijoihin rekrytointiprosessin tilanteesta viimeistään 5.03.2023.
CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy on valtion ja korkeakoulujen omistama voittoa tavoittelematon yritys. Tuotamme kansainvälisesti korkeatasoisia ICT-asiantuntijapalveluita tutkimukselle, koulutukselle, kulttuurille ja julkishallinnolle, jotta ne voivat menestyä ja tuottaa etua koko yhteiskunnalle.

Menestyksemme takeena on osaava henkilöstö. Tarjoamme mielenkiintoisia työtehtäviä kannustavassa työilmapiirissä sekä mahdollisuuden oman osaamisen kehittämiseen kansainvälisessä yrityksessä, jolla on pitkät perinteet.


CSC – Jobs for Brilliant Minds

Suomi, Uusimaa, Espoo