Siirry sisältöön

Kesäharjoittelijoita datakeskuksiin ja järjestelmäylläpitoon

Suomi, Uusimaa, Espoo, Kajaani

Työpaikan kuvaus

Haluatko kesätyön, jossa pääset haastamaan itsesi sekä kokemaan ja oppimaan uutta?


Harjoittelijana saat mahdollisuuden työskennellä ainutlaatuisten tehtävien parissa ja kehittää omaa osaamistasi tulevaa työuraasi ajatellen. Työtoverisi ovat mukavia, työstään innostuneita ja mieleltään uteliaita, alansa vankkoja asiantuntijoita, jotka mielellään jakavat osaamistaan kanssasi.


Haemme erityisesti opiskelijoita, joilla on jo jonkin verran kokemusta ja jotka kykenevät siirtämään opinnoissaan oppimansa asiat käytäntöön ja ovat motivoituneita ja innostuneita tiimipelaajia.


Seuraavat paikat ovat avoinna Espoon ja Kajaanin datakeskuksissa ja järjestelmäylläpitoon liittyvissä tehtävissä. Katso tarkemmat kuvaukset alta.


Harjoittelija arkaluonteisten aineistojen etäkäyttöympäristöihin


Tiimin tehtävä on kehittää ja ylläpitää arkaluonteisten aineistojen etäkäyttöympäristöjä. Sinulla on kiinnostusta ja osaamista järjestelmien ylläpidosta. Ymmärrät palvelin ylläpidon perusteet ja olet kiinnostunut ylläpitotehtävistä Linux ja Windows ympäristöissä. Pääset mukaan tiimiin, joka tuottaa palveluita CSC:n asiakkaille, ja osallistut tiimin palveluiden ylläpitoon ja kehittämiseen. Saat erinomaista työkokemusta tuotantojärjestelmien ylläpidosta ja opit uutta joka päivä.


 • Pääset tekemään kehitys ja ylläpitotehtäviä sekä toimimaan asiakaspalvelussa tikettijärjestelmän kautta. Avain teknologiat ovat Windows ja Linux.
 • Olet motivoitunut oppimaan uutta ja osaat sujuvaa suomen kieltä.
 • Tämä tehtävä voi sijoittua joko Espooseen tai Kajaaniin tai hybridisti.


Avainsanat: Linux, Windows, palvelinylläpito, järjestelmäylläpito
Harjoittelijoita järjestelmäylläpitoon


Haemme kesäharjoittelijoita Espooseen ja Kajaaniin Windows- ja Linux -palvelimien ylläpitotehtäviin sekä oman konesalin parissa että julkipilven alustoissa kuten AWS ja Azure.


 • Dokumentoit palvelujen ohjeistuksia Office-työkaluilla ja sisäisillä sivustotyökaluilla.
 • Osallistut palveluiden kokouksiin yhdessä muiden ylläpitäjien kanssa.
 • Sinulla saattaa olla halukkuutta osallistua ylläpidon tiimityöhön etätyökokouksissa ja toimistolla itsenäisen työn lisäksi.


Toivomme hakijalta Windows- tai Linux -käyttöjärjestelmäkokemusta tai alan opintoja, sekä kiinnostusta skriptaukseen, automatisointiin tai johonkin ohjelmointikieleen sekä sovellusylläpitoon.


Avainsanat: AWS, Azure, Linux, Windows, järjestelmäylläpitoHarjoittelija supertietokoneen järjestelmäylläpitoon


Etsimme harjoittelijaa supertietokoneen järjestelmäylläpidosta vastaavaan tiimiimme. Tarjoamme mukavia työhaasteita supertietokoneen ekosysteemin ja modernin HPC/AI infranstruktuurin parissa. Tehtävät pitävät sisällään perus järjestelmäylläpitoa ja monitorointia:

 • Työskentely päivittäisen vianmääritysten ja komponenttivikojen luokittelun parissa
 • Sisäisten järjestelmäylläpitotyökalujen kehitystä (esim. monitorointi, dash boardit, automaatio, konfiguraatioiden hallinta)


Toivomme, että sinulla on hyvät Linux-taidot, perustiedot tietoverkoista ja tietoturvasta, ohjelmointi/ skriptaustaitoja joistain seuraavista, esim: C/C++, Python, Bash, Perl. Mikäli sinulla on omia toiveita työkalujen suhteen, olemme kiinnostuneet kuulemaan myös niistä.


Lisäksi arvostamme mahdollista osaamista ja kokemusta

 • Kubernets ja containerit
 • Konfigurointi frameworkit; Puppet, Ansible, Chef
 • Järjestelmävalvonta ja -analytiikka: Apache Kafka, ELK stack, Grafana, Prometheus, Nagios, Monasca
 • Ohjelmistokehitys ja työkaluista; git


Opiskelet mahdollisesti kandidaatin tai AMK-tutkintoa tietojenkäsittelystä tai muusta soveltuvasta tieteenalasta. Aikaisempi kokemus tähän tehtävään ei ole välttämätöntä, mutta osallistumisesta esim. avoimen lähdekoodin projekteihin tai mihinkä tahansa muuhun henkilökohtaiseen harrastusprojektiin on eduksi.


Avainsanat: järjestelmäylläpito, monitorointi, Linux, C/C++, Python, Bash, Perl
Harjoittelija pilvipalvelujen ylläpitoon ja kehitykseen


CLOUD-ryhmä ylläpitää ja kehittää avoimeen lähdekoodiin pohjautuvia pilvi- ja konttialustoja. Kesäharjoittelijan työtehtäviin voi kuulua aiemman kokemuksen mukaan palvelujen ylläpitoon ja kehitykseen liittyvät tehtävät tai esimerkiksi mahdolliset datakeskuksessa tapahtuvat asennus- tai huoltotehtävät.


Ryhmän pääasiallisia työkaluja ja ohjelmistoja ovat Linux, OpenStack, OpenShift/OKD ja Kubernetes. Ryhmä tuottaa palveluita ja alustoja CSC:llä useisiin eri ympäristöihin, kuten suomalaiselle tutkimus- ja koulutussektorille tuotettava ympäristö sekä kansainvälinen LUMI-ympäristö.


Avainsanat: Linux, python, Ansible, cloud services, containers/Kubernetes
Harjoittelijoita konesaleihin


Etsimme harjoittelijoita sekä Espoon että Kajaanin datakeskuksiin. Harjoittelijan tehtäviin kuuluu


 • Konesali-inventaarien teko ja tietojen oikeellisuuden varmistaminen
 • Konesalikapasiteettien kehittämisessä auttaminen ja dokumentointi
 • Konesalidokumentaation ylläpitäminen
 • Lisäresurssina toimiminen konesalityöskentelyssä, mm. konesalihuoltojen saattotyöt ja avustamiset
 • Deployment jonojen työt ja asennusten apu


Sinulla on mahdollisesti tekniikan alan opintoja (AMK, insinööri tai vastaava), jotka voivat painottua johonkin seuraavista: konesalitekniikkaan, kuten data center, automaatio, sähkö- tai jäähdytystekniikka. Arvioitu harjoitteluaika 4-6 kk.


Avainsanat: konesalitekniikka, dokumentaatio, automaatio, sähkötekniikka, konesalihuolto

Työpaikan vaatimukset

Kesäharjoittelijamme työskentelevät yleensä toukokuusta elokuuhun, mutta myös muut ajankohdat ovat mahdollisia. Harjoittelun kesto on yleensä 3-4 kuukautta. Lähetä hakemuksesi viimeistään 13.2.2023.


Saatamme haastatella hakijoita jo hakuaikana ja valinnat teemme heti sopivan henkilön löydyttyä.


Huomioithan, että tehtävästä riippuen valittaville henkilöille voidaan teettää perusmuotoinen turvallisuusselvitys, jonka hyväksytty läpäiseminen on edellytyksenä työsuhteen solmimiselle.


Otamme yhteyttä kaikkiin hakijoihin rekrytointiprosessin tilanteesta viimeistään 5.3.2023.
CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy on valtion ja korkeakoulujen omistama voittoa tavoittelematon yritys. Tuotamme kansainvälisesti korkeatasoisia ICT-asiantuntijapalveluita tutkimukselle, koulutukselle, kulttuurille ja julkishallinnolle, jotta ne voivat menestyä ja tuottaa etua koko yhteiskunnalle.


Menestyksemme takeena on osaava henkilöstö. Tarjoamme mielenkiintoisia työtehtäviä kannustavassa työilmapiirissä sekä mahdollisuuden oman osaamisen kehittämiseen kansainvälisessä yrityksessä, jolla on pitkät perinteet.


CSC – Jobs for Brilliant Minds

Suomi, Uusimaa, Espoo, Kajaani